Welke brandblussers heb ik nodig?

Het is essentieel om goed voorbereid te zijn op mogelijke calamiteiten, waaronder brand. Een van de belangrijkste hulpmiddelen bij het bestrijden van brand is de brandblusser. Maar welke brandblusser is geschikt voor jouw bedrijf? Het maken van de juiste keuze is van vitaal belang om de veiligheid van jouw werknemers, bezoekers en eigendommen te waarborgen. In deze blog vertellen we meer over dit onderwerp en de bijhorende factoren die je moet overwegen bij het kiezen van de juiste brandblusser voor jouw specifieke bedrijfssituatie.

  1. Het begrip van de brandklassen:

Om de juiste brandblusser te kiezen, is het belangrijk om de verschillende brandklassen te kennen en te begrijpen. Elk brandhaard heeft zijn eigen specifieke kenmerken en vereist een aangepaste blus aanpak. Wil je meer weten over de brandklassen? Lees hier onze blog over brandklassen.

  1. Ruimtegrootte:

De grootte van de ruimte(s) beïnvloedt ook het type en de grootte van de blusser die nodig is. Draagbare blussers zijn er vanaf 2 liter/kg tot 12 kg, maar er zijn ook verrijdbare blussers van 50 liter/kg tot 150 kg. Daarnaast is er rekening te houden met de loopafstand. De maximale loopafstand tot blusmiddelen is 20 meter.

  1. Overweeg de risico’s:

De aard van je bedrijfsactiviteiten speelt ook een belangrijke rol, identificeer eventueel specifieke brandrisico’s. Bijvoorbeeld, als je met vetten werkt, heb je een andere blusmiddel nodig dan bij gebruikelijke kantoorwerkzaamheden. Naast je eigen bedrijfsactiviteiten en mogelijke brandrisico’s zijn er ook brandblussers met blusmiddel die mogelijk nevenschade kunnen veroorzaken na een blussing.

  1. Kiezen van de juiste brandblusser:

Na het begrijpen van de brandklassen, weten waar de brandblusser moet komen en de mogelijke brandrisico’s in kaart te hebben gebracht kan je de juiste brandblusser selecteren op basis van jouw specifieke behoeften en omgeving. Wanneer je hier zelf niet uit komt of je wilt hierin advies, heeft ANSUL veiligheidsexperts die de brandrisico’s in je bedrijf kunnen beoordelen en advies kunnen uitbrengen.

  1. Onderhoud:

Het hebben van de juiste brandblusser is het begin. Periodiek onderhoud is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de blusser goed functioneert wanneer dat nodig is.

Conclusie: Door de brandklassen te begrijpen, de juiste brandblusser te kiezen en aandacht te besteden aan locatie, risico’s, onderhoud en training, kun je jouw omgeving veiliger maken.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen om de veiligheid van jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen. Veiligheid begint met kennis, en kennis begint bij de juiste training.

Contact met ANSUL

Diensten & Service

Onderhoud & Controle
Training
Veiligheidsadvies
Businessadvies

Concepten

Borging veiligheid
Veiligheidsanalyse
Samenhang in veiligheid

Producten

Blussers
Haspels

Over ANSUL

Organogram
Routebeschrijving
Duurzaam
Ondernemen
Geschiedenis
Vacatures
Missie
Intern
Businesspartners
Erkend leerbedrijf

Contactgegevens


T: +31 (0)320 24 08 64

E: info@ansul.nl

24-uurs storingsdienst
+31 (0)320 28 56 77

Adresgegevens

Platinastraat 15
8211 AR Lelystad

Postbus 209
8200 AE Lelystad
Nederland

© 2019 Ansul     Cookie- en privacybeleid      Voorwaarden